Zgodba nekega človeka (A Story About a Man)

Zgodba nekega človeka (A Story About a Man) 2020-12-10T00:00:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
Zgodba nekega človeka (A Story About a Man)
27. 12. 2020
19:00 – 21:00
MC Kotlovnica
Fužine 10, Kamnik
Kamnik 1241
Facebook →

premiera kratkega filma s spletnim koncertom

''Velika pot nima vrat. Vanjo vstopi na tisoče cest in kdorkoli gre skozi ta vrata brez vrat, lahko prosto hodi med nebom in zemljo.'' Mumon Ekai (1183-1260).

Zgodba nekega človeka (A Story About a Man) ni zgodba enega posameznika, temveč nas vseh. 10 minutna glasbeno filmska miniatura je delo Gašperja Selka, ki pod psevdonimom X.U.L raziskuje večplastno multižanrsko doživljanje glasbe.

Gašper Selko je trobentač mlajše generacije. Po končanem Konservatoriju za glasbo v Ljubljani je študij kasneje nadaljeval na Akademiji za glasbo Ljubljana, kjer je leta 2018 magistriral pri Tiborju Kerekešu. Že v času študija se je spogledoval in ustvarjal v različnih glasbenih zvrsteh. Je član zasedbe Leni Kravac,''MUSCAH'', Dirty Sanchez, Good Vibration, Yanu, Mestne godbe Kamnik, sodeluje pa z mnogimi priznanimi umetniki in skupinami kot so Noctiferia, Murat in Jose, Igor Leonardi, Denis Beganovič, JaMirko, Damaris, Simfonični orkester Domžale - Kamnik in drugimi. Glasba je pomemben del njegovega življenja, saj vse kar posluša, ustvarja in igra je odraz njega samega, vse od energičnosti metala, popolnosti klasične glasbe, svobode jazza in raznolikosti folk in etno glasbe. Pod imenom X.U.L pa ustvarja avtorsko glasbo, kjer združuje moderno klasiko, minimalizem in elektroniko ter raziskuje nove načine interakcije med glasbo in poslušalci.
 
V sodelovanju z Domom kulture Kamnik.