TA ČUDNA REČ #22 - z gostom ANŽETOM SLANO

TA ČUDNA REČ #22 - z gostom ANŽETOM SLANO 2021-04-21T16:02:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
TA ČUDNA REČ #22 - z gostom ANŽETOM SLANO
23. 4. 2021
20:00 – 20:45
MC Kotlovnica
Fužine 10, Kamnik
Kamnik 1241
Facebook →

Pod okriljem Mladinskega Centra Kotlovnica bo prihajajoči petek, 23. 4., tokrat ob 20:00 uri, na ogled dvaindvajseta edicija oddaje "TA ČUDNA REČ".

Anže Slana je diplomirani slovenist in učitelj slovenščine na OŠ Stranje, prav tako pa je tudi umetnostni zgodovinar, pod peresom katerega je nastalo že nemalo strokovnih spremnih besed likovnih del, razstavljenih na kotlovniških razstavah. Večkrat je že nastopal tudi v vlogi pisca novic kamniškega KAMFESTA, prostovoljno vodil tečaje slovenščine tako za kotlovniške mednarodne prostovoljce, kot tudi druge mlade mednarodne priseljence, sodeloval pri Katzen Kabaretu, pri gledališki skupini Rudolfi …

Na kratko bo z nami spregovoril o likovni umetnosti in nas popeljal v svet oblikovanja spremnih besed razstav. Zaupal nam bo zanimive utrinke svojih izkušenj učenja tujcev slovenskega jezika ter, izhajajoč iz svoje osebne izkušnje, tudi svoje ideje možnosti in priložnosti pritegnitve mladih v soustvarjanje aktivnosti v in za širšo lokalno skupnost.

Pred nastopom v vlogi učitelja na osnovni šoli je bil zaposlen tudi v kamniškem Domu kulture, ko ob bok obeh omenjenih zaposlitvenih vlog postavimo še njegovo dolgoletno udejstvovanje na področju mladine, pa se nam tako odpre relativno edinstvena priložnost slišati njegovo perspektivo in pogled na možnosti in priložnosti, ki jo srečanje omenjenih treh »svetov« že ponuja in, po njegovo, morda še neuresničeno obeta.

Lepo vabljeni k spremljanju in ogledu naše oddaje...ob 20:00!