TA ČUDNA REČ #21 - z gostjo TEO VUGA

TA ČUDNA REČ #21 - z gostjo TEO VUGA 2021-04-14T23:12:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
TA ČUDNA REČ #21 - z gostjo TEO VUGA
16. 4. 2021
19:00 – 19:45
MC Kotlovnica
Fužine 10, Kamnik
Kamnik 1241
Facebook →

Pod okriljem Mladinskega Centra Kotlovnica bo prihajajoči petek, 16. 4., tokrat ob 19:00 uri, na ogled enaindvajseta edicija oddaje "TA ČUDNA REČ".

Veseli nas, da bomo tokrat v oddaji gostili Teo Vuga.

Tea Vuga je študentka socialnega dela, ki jo zelo zanima raziskovanje drugih kultur, ki je pod okriljem Kotlovnice sodelovala že pri raznovrstnih projektih in ki bo v tokratni oddaji z nami spregovorila o svojih korakih na poti postopne zavezanosti čim bolj trajnostnemu načinu življenja.

Spregovorila bo o svoji izkušnji prenosa Kotlovniške dobre prakse izmenjevalnice oblačil v Mengeš, o svojih opažanjih dinamike postopnega prevrednotenja materialističnih vrednot tako med mladimi in tudi v naši širši družbi/družbah…ter o naših lastnih notranjih borbah, glede katerih si nima smisla zatiskati oči, v kolikor se tudi sami želimo pridružiti delu družbe, ki živi bolj okoljevarstveno oziroma odgovorno tako v odnosu do narave kot tudi do naše lastne prihodnosti na zemlji.

V the čudnih časih se Tea mudi na študentski ERASMUS izmenjavi v Aarhusu na Danskem, tako da jo bomo v oddaji malo preizprašali tudi o tem, kakšni so kaj pogledi Dancev na princip trajnosti, pa tudi, če je morda zasledila kakšne zanimive dobre prakse, ki jih ta – bojda najsrečnejši narod na svetu – prakticira na področju skrbi za trajnostno (so)bivanje.

Lepo vabljeni k spremljanju in ogledu naše oddaje...ob 19:00!