Predavanja za starše – Komunikacija z otrokom in mladostnikom

Predavanja za starše – Komunikacija z otrokom in mladostnikom 2018-09-20T00:00:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
Predavanja za starše – Komunikacija z otrokom in mladostnikom
22. 10. 2019
18:00 – 19:30
MC Kotlovnica
Fužine 10, Kamnik
Kamnik 1241
Vstop prost.
Facebook →

Vpliv vzgoje na razvoj otrokovih možganov, kako se ustrezno čustveno odzvati in temu prilagoditi našo komunikacijo. Dogodek organizira Lokalna akcijska skupina občine Kamnik v sodelovanju z Zavodom Mind.

V letu 2019 se nadaljujejo izobraževalna srečanja za starše otrok in mladostnikov, kamor so vabljeni tudi strokovni delavci kamniških šol. Vsa predavanja bodo potekala v prostorih Mladinskega centra Kotlovnica (Fužine 10, 1241 Kamnik – v stavbi Doma kulture Kamnik).

 

Kako dobiti in ohranjati stik z otrokom?
Kako se pogovarjati z otrokom, da nas bo »slišal«?
Kaj je pri pogovoru najbolj pomembno?
Kaj so najpogostejše napake, ki jih starši pri pogovoru z otroci delamo?

 

Vzgoja otroka je veščina, za katero starši, ob nastopu naše vloge, nismo predhodno usposobljeni. Obdobje odraščanja je lahko vihravo in pestro, mi pa se po svojih najboljših močeh trudimo, da otroka vzgojimo v odgovorno in neodvisno odraslo osebo. Pri tem je ključna komunikacija z otroki in mladostniki, ki skozi razvojna obdobja lahko postaja vedno večji izziv.

Na predavanju si bomo vzeli čas in spoznali vpliv vzgoje na razvoj otrokovih možganov, kako se ustrezno čustveno odzvati in temu prilagoditi našo komunikacijo. Prav tako bomo govorili o tem, kako razumeti mladostnika in se z njim pogovarjati ter kako s komunikacijo sploh začeti.

 

Organizira LAS Občine Kamnik,

izvaja Zavod Mind (Sanja Klemenc in Anja Mihevc, socialni pedagoginji).

Izvajalki imata večletne delovne izkušnje pri delu z otroki in mladostniki. Na predavanju se bodo prepletale njune izkušnje in konkretni primeri; prav tako pa bosta poskušali odgovoriti na vaša vprašanja.