Novi val - festival nove glasbe

Novi val - festival nove glasbe 2022-10-27T13:58:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
Novi val - festival nove glasbe
11. 11. 2022 – 12. 11. 2022
21:00 – 23:00
MC Kotlovnica
Fužine 10, Kamnik
Kamnik 1241
10 EUR / 7 EUR
Facebook →

Festival Novi val je butična dvodnevna glasbena poslastica, ki bo v turobni jeseni doživela svojo prvo edicijo.

Namen festivala je poiskati nove glasbene zvrsti, ki velikokrat ne najdejo prostora, poslušalcem ponuditi pestro izbiro nove glasbe, izvajalcem ponuditi možnost mreženja s povabljenimi profesionalci iz glasbene industrije in vzpostaviti okolje za različna sodelovanja.

V dobrih dveh dneh boste zagotovo našli nekaj zase, obenem pa festival ponuja tudi nekaj ''delavniške'' vsebine. Več o programu pa si lahko preberete spodaj.


///


VSTOPNINA

10 EUR (oba festivalska dneva)
7 EUR (za posamičen dan)

Vstopnice bodo na voljo na prizorišču pred pričetkom koncertov.
Vstop prost za vse delavnice in pogovore. Koncerti in delavnice bodo potekali v prostorih Mladinskega centra Kotlovnica.


///


✖️ 11. 11. 2022 ob 21. uri
koncert
The Canyon Observer

Ansambel skrbi za glasbeno spremljavo vaših najhujših nočnih mor, veličastne apokalipse, ki nas čaka, ali tradicionalnega nedeljskega kosila z družino. Vse je isto. Njihov eksperimentalen zvok prepleta delikatne in atmosferične dele z besno, neposredno kombinacijo black metala, dooma, sludga in ostalimi smetmi.


✖️ 12. 11. 2022 ob 13. uri
delavnica
Jaka Berger: Ustvarjanje glasbe z zvoki okolja

Pri ustvarjanju glasbe prevladuje prepričanje, da je zanj potrebne veliko tehnične opreme in sredstev, kar pa ni nujno – glasbo lahko ustvarjamo tudi na druge kreativne načine. Cilj delavnice je prikazati, kako z minimalnimi sredstvi in dostopno tehnologijo (pametni telefon) ustvariti lastno skladbo. Delavnico bo vodil Jaka Berger, ki je eden najdejavnejših ustvarjalcev, skladateljevi in improvizatorjev slovenske glasbene krajine.


✖️ 12. 11. 2022 ob 18. uri
pogovor
Odkrito o glasbi

V goste tokrat vabimo Dominiko Mašo Kozar, ki deluje na večih področjih slovenske glasbene scene. Z Dominiko se bomo odkrito pogovarjali o tem kaj vse je potrebno, če želiš postati glasbeni profesionalec, kaj lahko kot ''DIY artist'' storiš sam, kako izdati svoj novi glasbeni izdelek ali kako načrtovati promocijo le tega. Vse in še več boste lahko izvedeli ali povprašali na odprti debati za vse glasbenike ali bodoče glasbene profesionalce.


✖️ 12. 11. 2022 ob 20. uri
koncert
Igor Božanić (BiH)

Igor Božanić je banjaluški kantavtor, ki trenutno živi v Beogradu. Pod vzdevkom ''Sir Croissant'' je izdal več EP-jev in igral na različnih festivalih v regiji – med drugim Indirekt, MENT, Americana, Začarana močvara. Njegov zadnji album Runo je izšel leta 2021 pri beograjski neodvisni založbi Pop Depresija in tako začrtal novo glasbeno smer. Pod svojim pravim imenom pa je pričel iskanje glasbene pokrajine v maternem jeziku in tradicionalnih melodijah.


✖️ 12. 11. 2022 ob 21. uri
koncert
Not Exactly Lost

Včasih se lepe zgodbe začnejo, še preden se glavni protagonisti poznajo. Žanrsko prepletene, na trenutke zasanjane, včasih melanholične, a vedno presunljivo melodične pesmi, ki sta jih pod imenom Not Exactly Lost zvočno utelesila Tine Grgurevič BOWRAIN in Luka Uršič KALU, dajejo občutek, kot da so nastale v nekem drugem času in počakale na pravi trenutek ter pravo ustvarjalno dinamiko, da lahko zares zablestijo. Tine Grgurevič - BOWRAIN in Luka Uršič - KALU pa bosta v živo postregla z brezčasnimi melodijami pravkar izdanega prvenca.


///


Dogodek je organiziran s strani Mladinskega centra Kotlovnica ob podpori Občine Kamnik, Urada Republike Slovenije za mladino in JSKD - OI Kamnik.

Za več informacij nam pišite na info@kotlovnica.si.