Koncert: Futurski in Tetameta

Koncert: Futurski in Tetameta 2019-11-13T00:00:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
Koncert: Futurski in Tetameta
29. 11. 2019
21:00 – 23:45
MC Kotlovnica
Fužine 10, Kamnik
Kamnik 1241
3 EUR
Facebook →

Večer atmosferične in melanholične senzibilnosti zasanjanega sint-popa ter elektronske glasbe s poudarjeno melanholično noto ambientalnega.

FUTURSKI

https://linktr.ee/futurski

FUTURSKI v svoji glasbi izražajo atmosferično in melanholično senzibilnost zasanjanega sint-popa, zaznamovanega z docela sintetičnim zvokom in mehkimi prepleti klaviaturnih, tolkalnih, kitarskih in basovskih elementov. Kar najbolj zaznamuje glasbo elektronskega kvarteta, je težko naefektiran vokal, s katerim moška polovica zasedbe iznajdljivo manipulira. Zasedba, ki je z delovanjem začela leta 2015, je letos junija v samozaložbi izdala drugi kratkometražni album “Emotional Tourist”, ki na domačo sceno prinaša svežino neobremenjene sintetične spevne godbe. Poslušalcu pričara epsko in izrazito nostalgično razpoloženje in ga začini z drznimi basovskimi linijami. Skupina je v nekaj letih obstoja dodobra zaznamovala domača in mednarodna klubska prizorišča, saj je za njo uspešna turneja po Češki in Poljski, koncert na festivalu Liverpool Sound City in nastop na festivalu MENT Ljubljana. Junija 2018 so otvorili z nastopom na glavnem odru zagrebškega festivala InMusic, zaključili pa s koncertoma v Bratislavi in na Waves Vienna. Za videospot Ivone, ki je nastal pod taktirko Tomaža Šantla in Črtomirja Justa so prejeli nagrado festivala Tresk, ki jo podarja Radio Študent.

Junija 2019 so v sklopu projekta Dvocikel in festivala sodobnega kolaža KAOS z vizualno umetnico Tatjano Kotnik ustvarili glasbeno - likovni performans, s katerim so se publiki predstavili v Layerjevi hiši v Kranju in Klubu rečnih kapitanov v Ljubljani, na Ljubljanici.

“Idealen soundtrack za leno polež​avanje ali poznonočni sprehod od klubskega plesišča do doma.” Goran Kompoš, MLADINA

"Trip, ki ga dož​iviš med vož​njo po prazni avtocesti sredi noči, za nekatere. Než​no, zasanjano risanje glasbenih pokrajin, za druge. To so Futurski - svež​i val domačega synthpopa.” Klavdija Kopina, RTV MMC “...a tisto, kar najbolj zaznamuje glasbo domačega elektronskega kvarteta, je težko naefektiran vokal, za katerega se zdi, da se nenehno sklicuje na Cher oziroma na njeno uspešnico Believe.” Gregor Kocijančič, MLADINA


Tetameta

https://soundcloud.com/tetkametka

Tetameta je projekt elektronske glasbe s poudarjeno melanholično noto ambientalnega. Večslojni spevi sintesajzerjev v misli prikličejo podobe futurističnih pokrajin, hkrati pa se čutnejši segmenti zdijo že znani, kot spomini na otroštvo.