Mladinski center Kotlovnica Kamnik

Kjer se žge!

maj 2018
PO TO SR ČE PE SO NE
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Pozdrav iz Kotla 4 Mladinski center Kotlovnica Kamnik +386 41 360 399 +386 1 839 76 06 Fužine 10 Kamnik 1241

Pozdrav iz Kotla 4

gledališče – šport in rekreacija – delavnice in okrogle mize – mladinska tržnica – program za najmlajše – koncerti in partyji in še več…

21. – 30. maj 2009, MC Kotlovnica Kamnik

O dogajanju na kratko
Letošnji festival Pozdrav iz Kotla bo vsebinsko še bogatejši kot njegovi predhodniki, trajal pa bo od četrtka, 21. maja, do sobote, 30. maja 2009. V teh desetih festivalskih dneh bomo zasedli prostore mladinskega centra in okolico stavbe Doma kulture Kamnik, v kateri se MC Kotlovnica nahaja.

Podroben program
Festival so podprli

Pozdrav iz Kotla logo

Na festivalu se nam bodo predstavili improligaši (MIŠ in ŠILA), gledališka skupina Rudolfi, KD Tuhinj in orkestri glasbene šole Kamnik, ter različni poklici – gasilci, policisti, vojaki in gorski reševalci.

Na parkirišču pred Kotlovnico se bo zadnje tri dni, torej od četrtka do sobote, odvijala mladinska tržnica, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Mladinskim svetom Kamnik. Z nami bodo strelci, lokostrelci, igralci paint balla, taborniki in skavti, ki se bodo pomerili na »olimpijskih igrah«, zvečer pa uživali ob ognju, rolkarji, s katerimi bomo otvorili »sk8 park«, grafitarji, Velika planina in TIC Kamnik, Foto klub Kamnik s »šut & print« stojnico in kamero iz škatle za čevlje, Evropska prostovoljna služba in projekt »Rušimo zidove«, ki poteka v Kotlovnici, društvo DrogArt in člani Mladinskega sveta Kamnik.

Na prvi mednarodni bitki v Kamniku se bodo med seboj pomerili plesalci break dancea, potekale pa bodo še plesne, računalniške, fotografske in video delavnice. Pripravljamo tudi okrogle mize, in sicer na temo drog, kamniške mladine in o gledališki ustvarjalnosti in improvizaciji.

Seveda nismo pozabili tudi na glasbeno ponudbo za vse okuse – letos sta na sporedu kar dva večera za ljubitelje elektronskih ritmov, metal koncert, večer salse, veliki koncert, ki bo rockovsko obarvan, ter zaključni mega žur s karaokami in posebnim gostom. Vsak festivalski dan bo potekal tudi program za najmlajše.

Vstop na vse dogodke, razen prireditev PartyKIŠTA (22.5.), Electronic Saturday (23.5.) in veliki rock koncert (29.5.), je brezplačen.

Sponzorji:
Avtošola Šmarca
KamBus
Terme Snovik
Velika Planina

O festivalu
Pozdrav iz Kotla, na kratko PiK, je festival, ki ga ob zaključku sezone pripravlja Zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik in s tem predstavi vse oblike mladinskih in kulturno-zabavnih aktivnosti, ki se med letom dogajajo v mladinskem centru, hkrati pa odpre sezono poletnih festivalov. Glavni cilj festivala je razvoj kamniške kulturno-mladinske scene, podpora idejam mladih ustvarjalcev in sodelovanje z različnimi mladinskimi skupinami z namenom spodbujanja aktivnega udejstvovanja kamniške mladine.

Na festivalu, ki pritegne številne mlade, se vsako leto predstavljajo mladi ustvarjalci in aktivisti, nevladne kulturne organizacije, mladinske organizacije in skupine ter športna, turistična in druga društva iz Kamnika in okolice. Letos bo potekal že četrtič po vrsti in bo trajal devet dni.

Festival vsako leto organizira MC Kotlovnica s soproducenti: Dom kulture Kamnik, Kulturno društvo Priden možic (KDPM), Mladinski svet Kamnik (MSKA), Občina Kamnik, Agencija za razvoj turizma in podjetništva, Foto klub Kamnik (FKK), Matična knjižnica Kamnik (MKK), Študentski klub Kamnik (ŠKK), Študentski klub Domžale (ŠKD) in Mladinsko društvo za kulturo in informacijsko dejavnosti (MD KID).

O MC Kotlovnica
Mladinski center Kotlovnica se nahaja v kletnih prostorih Doma kulture Kamnik in mladim že od leta 2006 nudi prostor za aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa, spoznavanje novih ljudi s podobnimi interesi, zabavo in neformalno učenje. Trenutno je MC Kotlovnica odprt petkrat na teden (od torka do sobote). To, da prostori mladinskega centra nudijo možnosti razvedrila, kot so internet, družabne igre in ročni nogomet, je le vrh ledene gore.

Pri nas se predstavljajo bolj ali manj uveljavljeni bendi in DJ-ji iz Slovenije in tujine, vse bolj pa v ospredje prihajajo različne delavnice: video, foto, računalniške, tehnične, likovne in arhitekturne delavnice, delavnice glasbene produkcije ter filmski in literarni večeri, potopisna predavanja, umetniške razstave, ... Poleg vsega tega mladinski center mladim nudi vedno več ustvarjalnega prostora: temnico, likovni atelje, glasbeni studio, računalniško sobo, učilnico, … Pravi namen mladinskega centra je namreč usmerjanje in izobraževanje kamniške mladine, informiranje in svetovanje, oblikovanje kritičnega in pozitivnega odnosa do kulture ter povezovanje mladih.

Za najmlajše poskrbimo z ustvarjalnimi delavnicami in drugimi prireditvami, lotevamo pa se tudi projektov iz programa Mladi v akciji, ki ga podpira Evropska komisija (mednarodne mladinske izmenjave, Evropska prostovoljna služba).

Tako ravnokar gostimo Wioleto s Poljske, ki sodeluje s foto in video ekipo, pripravlja filmske večere, kjer predstavlja poljsko filmsko umetnost, ter organizira druge dogodke. Ureja tudi svojo spletno stran http://wioleta.evs.kotlovnica.si/eng/. Pri nas bo pol leta, in sicer v okviru projekta "Rušimo zidove", ki poteka s pomočjo programa Mladi v akciji.

Ta sezona pa je bila za Kotlovnico kar naporna, saj smo se lotili prenove: eno izmed sob smo spremenili v sodobno opremljeno učilnico, povečali smo osrednji prostor, Kurilnico, in oder. V tem prostoru je včasih stala ogromna peč, ki je ogrevala celotno stavbo današnjega Doma kulture. Od bivše inštalacije so ostale le še nekatere vodovodne cevi ter ime - Kurilnica.

Ostala vsebina na tej strani:

Pozdrav iz Kotla 7Pozdrav iz Kotla 6Pozdrav iz Kotla 5Pozdrav iz Kotla 3Pozdrav iz Kotla 2
Sporoči še prijateljem: