Mladinski center Kotlovnica Kamnik

Kjer se žge!

maj 2018
PO TO SR ČE PE SO NE
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Fotografska sekcija Mladinski center Kotlovnica Kamnik +386 41 360 399 +386 1 839 76 06 Fužine 10 Kamnik 1241

Fotografska sekcija

Fotografija vedno bolj postaja vsesplošna spremljevalka v našem življenju. Z razcvetom digitalnih medijev in manjšanjem stroškov je fotografija postala dostopna praktično vsakomur.
Zato ni presenetljivo, da imamo v Kamniku velik interes po ljubiteljski fotografiji in mnogo izkušenj željnih amaterjev tudi v umetnostni fotografiji. V Kotlovnici že nekaj časa aktivno deluje FOTO CELICA pod okriljem Foto kluba Kamnik, ki združuje različne starostne skupine ljudi v skupnem hobiju - fotografiji.

Kamnik

Razstave
Kot vodilno dejavnost kluba štejemo organizacijo fotografskih razstav, kjer ima vsak posameznik možnost predstaviti svojo fotografsko ustvarjalnost, brez omejitev v kvaliteti njegovih fotografij. Na klubskih razstavah predstavimo le dela članov nakr so državne razstave že tekmovalnega značaja in predstavljajo izziv boljšim amaterjem. Člani so obveščeni o možnosti razstavljanja po Sloveniji in tujini kjer lahko vsakdo kot razstavljalec pridobi razstavljalske točke in fotografske nazive, ki jih podeljuje Fotografska zveza Slovenije (FZS). Foto klub Kamnik je pravtako polnopraven član FZS.

Razstava 1

Razstava 2

Razstavišče
V Kotlovnici je urejen razstavni prostor ki premore 10 steklenih panojev velikosti 70x100 cm. Vsak pano sprejme 2 fotografiji standardne velikosti do 30x45cm ali več manjših. Možno je prirediti samostojne ali skupinske razstve po želji, večino časa pa so na ogled redne razstave članov Foto klub Kamnik.

Razstavišče

Izobraževanje
Nadgradnjo znanja je možno doseči z udeležbo na fotografskih tečajih, ki jih prirejamo večkrat letno. Na rednih sestankih članov (kamor je vabljen prav vsak) velikokrat potekajo manjše delavnice ali le medsebojne kritike fotografij, kjer se je možno naučiti veliko novega.

Izobraževanja

Fotografske delavnice
Oraganiziramo različne fotografske delavnice tako za klasično kot tudi za studijsko fotografijo. Delavnice večinoma potekajo tako, da se jih lahko udeleži vsakdo, cene za udeležbo so večinoma minimalno, vačasih pa jih celo ni. Velikokrat tudi iščemo foto modele (brez izkušenj) za poziranje v studiu, kjer lahko vsakdo pridobi nekaj izkušenj in seveda dobre fotografije.

Studio 1

Studio 2

Izleti
Foto izleti ali t.i. »foto safari« nam vsaj enkrat letno popestri vikend in obogati kolekcijo dobrih fotografij. Pri nas vedno najdete sveže številke revij kot so Digitalna Kamera, E-Fotografija, American Photo in verjetno kmalu tudi kaj novega (po vaši želji!), v načrtu pa so tudi fotografske knjige.

Izleti fotografske celice

Temica
Konec leta 2006 smo v klubskih prostorih v Kotlovnici uredili klasično temnico za razvijanje črno-belih negativov ter izdelavo fotografij. Delo v temnici ponujamo vsakomur, ki je kdaj želel poskusiti samostojno razviti svojo fotografijo. Tako si lahko razvijete stare negative od staršev ali morda poslikate še vedno cenjen svoj črnobeli negativ. Poleg vse opreme, ki vabi da se jo uporablja, bo na voljo tudi mentor, ki lahko manj izkušenim fotografom pomaga razviti prve lastne črno-bele fotografije.

Temnica 1

Temnica 2

Oprema
Klub skozi leta delovanja preko javnih razpisov in spomočjo sponzorjev ter donatorjev pridobiva tehnično opremo, ki je na uporabo vsem članom. Tako smo že na dobri poti da ustvarimo foto studio, že zdaj pa si je možno sposoditi nekaj studijske opreme, ki je že na razpolago. Za pravilen prikaz barv na vašem monitorju bo poskrbel kalibrator Spyder 2, vedno pa lahko uporabite tudi klubski računalnik z dostopom do interneta. Za večje formate fotografij ali šeleshamerje je na voljo rezalnik papirja svetle dolžine 72cm. Poleg naštetega se nova oprema vedno hitreje nabira zato spremljajte SEZNAM opreme na naši spletni strani.

Kontakt
Za vse potrebne informacije je dovolj le nekaj klkov po naši spletni strani www.fotoklub-kamnik.si ali kratko elektronsko sporočilo. Vedno se lahko obrnete na ekipi MC Kotlovnica, ki vam bo povedala kje nas najdete ali pa se kar oglasite, ko na sporedu MCK-ja zagledate kako dejavnost na fotografskem področju.

Fotoklub Kamnik
Sporoči še prijateljem: