Mladinski center Kotlovnica Kamnik

Kjer se žge!

avgust 2020
PO TO SR ČE PE SO NE
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Izmenjevalnica oblačil | Clothing Exchange #6 Mladinski center Kotlovnica Kamnik +386 41 360 399 +386 1 839 76 06 Fužine 10 Kamnik 1241

Izmenjevalnica oblačil | Clothing Exchange #6

Izmenjevalnica oblačil | Clothing Exchange #6

Mesec je naokoli in čas je za novo izmenjevalnico oblačil – MAJSKO!

Izmenjevalnica oblačil bo potekala v sklopu Pozdrava iz Kotla – festivala, ki zaključuje letošnjo kotlovniško sezono. Zaradi tega bo izmenjevalnica potekala dlje časa in gostila še nekaj drugih dogodkov.

 

 

V primeru suhega vremena bo potekala na ploščadi pred Domom kulture, v primeru dežja pa se bo preselila nazaj v MC Kotlovnica:

  • med 10. in 14. uro si boste lahko med oblačili, ki so se na izmenjevalnicah nabirala vse od decembra, izbrali novo garderobo;
  • če bi še dodatno radi popestrili katero od vaših majic – lahko tudi takšno, ki ste jo našli na izmenjevalnici – potem si jo boste lahko potiskali z nekaj vnaprej pripravljenimi motivi;
  • skejtarji iz Alprema bodo pripravili skejt delavnico za začetnike – na voljo bodo skejti in zaščitna oprema;
  • predstavljena bo akcija humanitarnega društva Sk8aj s srcem. Ekipa bo z rolkami obkrožila Slovenijo od Kopra do Kopra in zbirala sredstva za otroke in socialno ogrožene družine. Na poti se bodo ustavili tudi v Kamniku – 25. maja jih bomo v večernih urah pričakali pred MC Kotlovnica;
  • na delavnici, ki jo bo ob 11. uri pripravila Reciklarnica, boste sami izdelali nekaj izdelkov.

Kot ljudje, ki nam trajnostni razvoj znotraj skupnosti veliko pomeni, verjamemo, da je za vse nas pomembno, da prispevamo k boljši rabi različnih virov v domačem okolju. S tem v mislih smo se mednarodni prostovoljci iz MC Kotlovnica povezali z društvom Makadam Kamnik, Reciklarnico in skejtparkom Alprem, da izvedemo dogodek – izmenjevalnico oblačil, na kateri bomo »pozabljenim« dali možnost, da zaživijo na novo z novimi lastniki.

Torej, če imate doma kakšna oblačila, ki jih ne uporabljate več in ne veste, kaj bi z njimi, jih naložite v torbo in jih v soboto, 25. maja, med 10. in 14. uro v Kotlovnici izmenjajte za druga. Prav tako ste dobrodošli tudi vsi tisti, ki odvečnih oblačil nimate in bi si radi le popestrili garderobo.

---

In this edition, as the end of the season, the event will take place outside in front of Dom kulture and we will have other activities at the same time: 

  • you will be able to bring a t-shirt or take one from our exchange and print it with some of our designs;
  • participate in the workshop from Reciklarnica to make some hand-made product;
  • learn some skateboarding tips with the team from Skatepark Alprem;
  • or know more about the sustainable development through videos that will be played in MC Kotlovnica.

As citizens concerned about sustainable development within our communities, we believe that is important to promote initiatives that contribute to a better use of resources. With this cause in mind the international volunteers in MC Kotlovnica have connected with Društvo Makadam Kamnik, Reciklarnica and Skatepark Alprem to organize this exchange in order to give old clothes a second life.

The idea of this event is that you bring your clean clothes that you don’t use, and you will be able to take others that the rest of the people will bring. We will also accept ripped ones and try to reuse them.

So if you are interested in exchanging your clothes with other people, the volunteers and other participants will see you in Kotlovnica on the 25th of May from 10.00 to 14.00.

 


Vstopnina / kotizacija: Vstop prost.

 

+386 41 360 399 +386 1 839 76 06 Mladinski center Kotlovnica Kamnik, Fužine 10, 1241 Kamnik.
Pofočkaj se na Fejsbuku:

Izmenjevalnica oblačil | Clothing Exchange #6

Sporoči še prijateljem: